Telefon: 2345 0360

Mandag - Fredag 08:00 -18:00

Weekend: 2681 4592

Pennehave 7, 2960 Rungsted Kyst

​Ugebladet 5.12.2012

Messis "tvillingebror" Hjem Til Briksen I Hørsholm

FCK's mangeårige fysioterapeut, Jørn Tychsen, er vendt hjem til Hørsholm for at hellige sig sin familie og de 'almindelige' klienter. Men han udelukker ikke helt et comeback på den store fodboldscene

"Hvis du ikke ændrer kurs, ender du der, hvor du er på vej hen".Fysioterapeut Jørn Tychsen er et levende bevis på sandheden i det kinesiske ordsprog, som står som filosofisk mantra på hans nye visitkort i 360° Sundhed."Jeg har arbejdet som fysioterapeut i FCK i 15 år. Og jeg elsker det stadig. Men jeg har altså også en familie og to børn i Rungsted. Så jeg valgte at stoppe i FCK og vende hjem til min gamle by og arbejdet her," siger Jørn Tychsen, der derfor har haft fast skrivebord og briks i sundhedsklinikken på Pennehave i Rungsted siden efterårsferien.

Savner Stadig Gamet

I 360° Sundhed er Jørn Tychsen glad for at have fået en ny og større kundegruppe og behandlingshorisont end i FCK. Men han kan ikke skjule, at han ind imellem stadig savner gamet og oplevelserne i den professionelle fodboldverden."Når FCK skal til en stor europæisk kamp, trækker det da lidt," siger den nu 47-årige fysioterapeut, der heldigvis allerede har en del oplevelser som fysioterapeut i Danmarks største fodboldklub med i bagagen."Jeg stod f.eks. ved siden af Messi på Camp Nou før Champions League-kampen mod Barcelona. Han er jo en "lille lort", og jeg er over to meter høj, folk kiggede. Da dommeren kom hen for at hilse på. Så kunne jeg ikke lade være med at sige, at det var min tvillingebror, der stod ved siden af. Og så knækkede både dommeren og Messi sammen af grin, for han jo er en "lille lort", og jeg er over to meter høj".

​Jørn Tychsen mindes stadig med glæde de mange oplevelser som FCK-fysioterapeut, men har valgt et fast stilling i hjembyen Rungsted for at kunne være mere sammen med familien.

Historier Med I Prisen

Selvom der er langt fra Camp Nou og Barcelona til Pennehave og Rungsted, kan Jørn Tychsen altså stadig trække på sine erfaringer fra den store fodboldverden. Og det er ikke kun i forhold til den behandling, han giver de mange sundhedsfokuserede og sportsinteresserede klienter på briksen, men også i forhold til de historier og fortællinger, som de får gratis med i prisen."Meget af arbejdet som fysioterapeut består jo af dialog, at skabe kemi, forståelse og tillid imellem klienten og jeg som behandler. Og her er der mange, der godt kan lide at høre om oplevelser med sportsstjernerne, måske fordi de så også får tryghed og tillid til, at jeg har noget med i bagagen, som de kan drage fordel af," siger Jørn Tychsen.

Jørn Tychsen kan i 360 grader sundhed trække på sin erfaring som fodbold-fysioterapeut - ikke kun i selve behandlingen på briksen, men også i den dialog, han fører med klienterne. Foto: Steen Tue Bjerborg​

Aftale Med Fck

​Af samme grund har fysioterapeuten placeret sin Champions League-taske fast ved siden af sit skrivebord på klinikken. Foreløbig er det kun til pynt og som et kært minde.Men når man nu stadig elsker gamet og arbejder og lever efter en filosofi, der taler for, at man skal have mod til at ændre sin kurs undervejs, er det da svært at udelukke helt, at der ikke kommer en dag, hvor den kommer i brug igen."Man skal da aldrig sige aldrig, og jeg har faktisk allerede en aftale med FCK om, at de bare skal ringe, hvis de har brug for min hjælp."

Ved siden af Jørn Tychsens skrivebord står hans gamle Champions League-taske, nu kun til pynt, men måske en dag igen til brug. Foto: Steen Tue Bjerborg​

Jørn Tychsen er glad for sit bredere kundegrundlag og behandlingsområde i 360° sundhed. Foto: Steen Tue Bjerborg​

Fakta

  • 360 grader sundhed er en sundhedsklinik med fysioterapeuter, kiropraktorer og læger med erfaring fra sports-verdenen under samme tag.
  • Jørn Tychsen startede som fysioterapeut i Hørsholm Basketball Klub i 1990, hvor herrerne blev danske mestre i 1991 og 1993.
  • Jørn Tychsen var fra 1996 fysioterapeut i Lyngby Boldklub, hvor han sammen med Flemming Østergaard skiftede til FCK i 1998.
  • Jørn Tychsen har været FCK's faste fysioterapeut fra 1998 til efterårsferien 2012, hvor han startede fast i 360 grader sundhed.
  • ​Jørn Tychsen har været tilknyttet det franske America's Cup-hold i sejlsport som fysioterapeut og fysisk træner i 2005​.

​Firmainformation

360° sundhed

CVR: 33046138

adresseinformation

Pennehave 7

2960 Rungsted Kyst 

kontaktinformation

Telefon: 2345 0360

E-mail: klinik@360sundhed.dk